Tradičná gulášová polievka

INGREDIENCIE

  • 2 PL olej alebo bravčová masť
  • 500 g hovädzie stehno (zadné)
  • 2 ks väčšia cibuľa
  • 1 KL soľ
  • 1 PL mletá červená paprika
  • 1 ks kápia
  • 1 ks biela paprika
  • 2 ks paradajka
  • 4 ks stredne veľké zemiaky
  • 3 strúčiky cesnak
  • podľa chuti mleté čierne korenie, majorán, rasca drvená

Príprava - 25 minút

Úprava - 100 minút

Porcie - 4

POSTUP

  1. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej alebo masť a pridáme na väčšie kocky pokrájané mäsko.
  2. Opekáme, kým sa mäso nezatiahne a potom posolíme a pridáme na kocky pokrájanú cibuľku.
  3.  Spoločne restujeme, kým cibuľka nezmäkne a následne zaprášime paprikou.
  4. Pridáme tiež na kolieska pokrájanú papriku, kapiu a väčšie kocky paradajok.
  5. Všetko zalejeme vodou tak, aby mäsko nebolo úplne ponorené a varíme s občasným dolievaním asi 70 minút, kým nebude hovädzie takmer mäkké.
  6. Potom prilejeme viac vody a pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Spoločne varíme ešte asi pol hodinku.

  7. Nakoniec polievku dosolíme, pretlačíme do nej cesnak a dochutíme korením, majoránom a drvenou rascou. 

TIP: Kto má rad hustejšiu gulášovú polievku, môže pred koncom zamiešať ešte lyžicu múky rozhabarkovanú v troche vody. 


BON APÉTIT 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky