— Rýchla kuracia polievka s cestovinou a ružičkovým kelom—
INGREDIENCIE
- 2 PL olivový olej
- 1 ks menšia cibuľa
- 1 ks zeler (stonka)
- 1 ks kuracie prsia
- 1 ks kápia
- 10 ks ružičkový kel
- trochu petržlenová vňať
- podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, tymian
- 300 g menšie cestoviny (kolienka, malé mušle, písmenká a pod.)
Príprava - 10 minút
Úprava - 25 minút
Porcie - 3
POSTUP
- V hrnci, na oleji speníme nasekanú cibuľku a pridáme na plátky pokrájaný zeler. Spolu restujeme, kým cibuľa nezmäkne.
- Potom pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a opekáme, kým sa nezatiahnu.
- Nakoniec k mäsku prihodíme na kúsky pokrájanú kapiu a všetko zalejeme studenou vodou. Osolíme, okoreníme a pridáme tiež sušený tymian.
- Varíme pod pokrievkou na miernom plameni zhruba 20 minút.
- Medzitým si v inom hrnci v slanej vode uvaríme cestoviny al dente, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
- Do polievky zhruba 5 minút pred dokončením varenia pridáme ružičkový kel, ktorý sme opláchli a odrezali z neho konce.
- Cestoviny uložíme do taniera a zalejeme horúcou polievkou. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.