— Rýchla kuracia polievka s cestovinou a ružičkovým kelom—

INGREDIENCIE

  • 2 PL olivový olej
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 ks zeler (stonka)
  • 1 ks kuracie prsia
  • 1 ks kápia
  • 10 ks ružičkový kel
  • trochu petržlenová vňať
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, tymian
  • 300 g menšie cestoviny (kolienka, malé mušle, písmenká a pod.)


Príprava - 10 minút

Úprava - 25 minút

Porcie -

POSTUP

  1. V hrnci, na oleji speníme nasekanú cibuľku a pridáme na plátky pokrájaný zeler. Spolu restujeme, kým cibuľa nezmäkne.
  2. Potom pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a opekáme, kým sa nezatiahnu. 
  3. Nakoniec k mäsku prihodíme na kúsky pokrájanú kapiu a všetko zalejeme studenou vodou. Osolíme, okoreníme a pridáme tiež sušený tymian. 
  4. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni zhruba 20 minút.  
  5. Medzitým si v inom hrnci v slanej vode uvaríme cestoviny al dente, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
  6. Do polievky zhruba 5 minút pred dokončením varenia pridáme ružičkový kel, ktorý sme opláchli a odrezali z neho konce.  
  7. Cestoviny uložíme do taniera a zalejeme horúcou polievkou. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou. 

BON APÉTIT 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky