Poľská kapustová polievka (Kapusniak)

INGREDIENCIE

  • 1/2 ks biela kapusta (menšia hlávka)
  • 300 g kyslá kapusta
  • 200 g prerastená slanina
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks mrkva
  • 4 ks zemiaky
  • 1.5 litra vývar
  • 3 strúčiky cesnak
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, rasca

Príprava - 15 minút

Úprava - 30 minút

Porcie - 4

POSTUP

  1. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a v osolenej vode uvaríme do mäkka.
  2.  Čerstvú kapustu pokrájame na tenké plátky, slaninu na kocky a cibuľku nasekáme na drobno.
  3. Do hrnca pridáme slaninku a necháme restovať, kým nepustí omastok. Polovicu omastku scedíme do misky a ku slaninke pridáme cibuľu. Restujeme do mäkka.
  4. Potom prisypeme čerstvú kapustu, kolieska mrkvy, zalejeme vývarom, a ešte pridáme nasekanú kyslú kapustu (bez nálevu). Všetko spolu varíme do mäkka.
  5. Polievku ochutnáme a dochutíme rascou, pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme.
  6.  Podávame tak, že do taniera pridáme do mäkka uvarené zemiaky a zalejeme ich horúcou polievkou. K polievka sa vynikajúco hodí krajec čerstvého chleba.

BON APÉTIT 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky