— Lahodná ovocná roláda —

INGREDIENCIE

CESTO:

  • 6 ks vajce
  • 6 PL polohrubá múka
  • 6 PL kryštálový cukor
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 1 štipka soľ
  • práškový cukor na posypanie utierky

PLNKA:

  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 2 balíčky vanilkový cukor
  • 2 balíčky stužovač šľahačky
  • džem (podľa chuti)
  • ovocie (banány, jahody, broskyne, kivi, čučoriedky...)

Príprava - 140 minút 

Úprava - 15 minút 

Porcie - 12

POSTUP

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Cesto: Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Ku bielkom pridáme soľ a cukor - vyšľaháme na tuhý sneh. Potom po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec aj preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Pripravené cesto vylejeme na plech a rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 až 15 minút. 
  4. Po upečení plát cesta vyklopíme na utierku, ktorú sme predtým posypali práškovým cukrom. Odstránime papier na pečenie a zvinieme. Necháme úplne vychladnúť. 
  5. Plnka: Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom. Ovocie očistíme a pokrájame na menšie kúsky - banán môžeme nechať aj celý.
  6. Vychladnutý plát cesta rozvinieme a potrieme džemom a následne šľahačkou, na ktorú poukladáme ovocie. Opäť zvinieme do rolády a dáme na cca 2 hodiny do chladničky. 
  7. Roládu pred podávaním môžeme ešte posypať práskovým cukrom   

BON APÉTIT 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky