Dusené jahňacie pliecko na zelenine a víne

INGREDIENCIE

  • 1 ks jahňacie plece
  • 1 ks pór
  • 3 ks mrkva
  • 5 ks väčšie zemiaky
  • 3 strúčiky cesnak
  • 3 PL rastlinný olej
  • 3 dl červené víno
  • 1 vetvička rozmarín
  • 1/2 litra hovädzí vývar
  • podľa chuti soľ, korenie,


Príprava - 10 minút

Úprava - 90 minút

Porcie - 4

POSTUP

  1. Mäsko si nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Necháme odležať.
  2.  Medzitým si očistíme a nakrájame zeleninu - mrkvu, pór (kolieska), zemiaky (väčšie kocky) a cesnak na tenké plátky.
  3. V hlbšej rajnici rozpálime olej a mäsko na ňom sprudka opečieme z oboch strán, tak aby sa zatiahlo a vytiahneme ho. Do výpeku pridáme pór, mrkvu, cesnak a nasekaný rozmarín a restujeme asi 3 minútky. Zeleninu zalejeme vínkom a necháme zredukovať približne na polovicu. Stiahneme plameň, pridáme mäsko a dolejeme vývarom. Vývaru pridáme len toľko aby mäso nebolo úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom plameni dusiť cca hodinu (kým mäsko nezmäkne).
  4. Potom dolejeme zvyšok vývaru, pridáme zemiaky a ešte spolu povaríme cca 20 minút.  

BON APÉTIT 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky