— Dusené jahňacie pliecko na zelenine a víne —
Príprava - 10 minút
Úprava - 90 minút
Porcie - 4
POSTUP
- Mäsko si nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Necháme odležať.
- Medzitým si očistíme a nakrájame zeleninu - mrkvu, pór (kolieska), zemiaky (väčšie kocky) a cesnak na tenké plátky.
- V hlbšej rajnici rozpálime olej a mäsko na ňom sprudka opečieme z oboch strán, tak aby sa zatiahlo a vytiahneme ho. Do výpeku pridáme pór, mrkvu, cesnak a nasekaný rozmarín a restujeme asi 3 minútky. Zeleninu zalejeme vínkom a necháme zredukovať približne na polovicu. Stiahneme plameň, pridáme mäsko a dolejeme vývarom. Vývaru pridáme len toľko aby mäso nebolo úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom plameni dusiť cca hodinu (kým mäsko nezmäkne).
- Potom dolejeme zvyšok vývaru, pridáme zemiaky a ešte spolu povaríme cca 20 minút.