Cheesecake s malinovou omáčkou

INGREDIENCIE

KORPUS:

  • 300 g maslové sušienky
  • 150 g maslo

KRÉM:

  • 500 g Mascarpone
  • 150 g práškový cukor
  • 1 KL vanilkový cukor
  • 1.5 PL hladká múka
  • 400 g kyslá smotana
  • 3 ks vajce

MALINOVÁ OMÁČKA:

  • 300 g maliny
  • 150 g kryštálový cukor
  • 1 PL citrónová šťava
  • 50 ml voda
  • 1 KL kukuričný škrob

Príprava - 30 minút

Úprava - 30 minút

Porcia - 12

POSTUP

  1. Omáčka: maliny, cukor a citrónovú šťavu vložíme do rajnice a na strednom plameni privedieme k varu.
  2. Keď sa maliny úplne rozpadnú, prilejeme do omáčky škrob rozmiešaný vo vode a spoločne povaríme ešte zhruba 3 minútky. 
  3. Horúcu omáčku precedíme cez sitko a necháme odpočívať bokom. 
  4. Korpus: sušienky rozdrvíme na prach, zalejeme roztopeným maslom, premiešame a vzniknutú zmes utlačíme na dno a boky tortovej formy (25 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. 
  5. Krém: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a múkou. 
  6. Pridáme kyslú smotanu a opäť dobre vyšľaháme. 
  7. Nakoniec po jednom zašľaháme celé vajíčka na menších obrátkach a zmes nalejeme na sušienkový korpus. 
  8. Na povrch krému vytvoríme pomocou kávovej lyžičky rôzne čiary a kruhy z malinovej omáčky (minieme na ne zhruba tretinu omáčky), ktoré potom krúživými pohybmi špáradla rozbijeme do mramorového vzoru. 
  9. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 165°C a pečieme zhruba 30 minút, kým nebudú okraje pri potrasení formou pevné a stred sa bude jemne triasť.

  10. Koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote a neskôr ho presunieme do chladničky na minimálne 12 hodín.
  11. Servírovanie: cheesecake krájame na trojuholníky a polievame jemne zahriatou malinovou omáčkou.  

BON APÉTIT

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky