Bryndzové halušky

INGREDIENCIE

  • 1 kg zemiaky
  • 250 g polohrubá múka
  • 1 KL soľ
  • 250 g bryndza
  • 200 ml 33% smotana na šľahanie
  • 100 g maslo
  • 300 g oravská slanina

Príprava - 30 minút

Úprava - 10 minút 

Porcie - 6

POSTUP

  1. Očistené zemiaky postrúhame na jemno (ideálne strúhadlom na pyré) a vo väčšej mise zmiešame s múkou a soľou.
  2. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a cesto pretláčame priamo do vody cez sitko na halušky. Halušky budú uvarené zhruba za 10 minút, alebo keď všetky vyplávajú na povrch. 
  3. Predtým ako halušky scedíme odoberieme malú naberačku vody, v ktorej sa varili. Vo väčšej mise potom zmiešame bryndzu, smotanu, rozpustené maslo a vodu z halušiek. Do tejto zmesi pridáme scedené halušky a dobre premiešame.
  4. Slaninku pokrájame na malé štvorčeky a na panvici opečieme do chrumkava. Halušky podávame posypané opečenou slaninkou a preliate slaninkovým omastkom.   

BON APÉTIT 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky